Громадяни РФ намагались вивезти з України старовинні ікони та Біблію23 жовтня громадяни РФ намагались вивезти з України старовинні ікони, та Біблію. На пункті пропуску «Катеринівка», що на Сумщині та на пункті пропуску «Новоазовськ», що на Донеччині виявили предмети старовини, які, можливо, мають культурно-історичну цінність, повідомляє КІРІОС з посиланням на сайт Державної прикордонної служби.

Громадянка Росії покидала Україну автомобілем «Toyota» та обрала спрощену смугу руху. Однак її поведінка спонукала український прикордонний наряд вивести транспортний засіб для додаткової перевірки. Під час огляду на задньому сидінні серед її особистих речей працівники пункту пропуску знайшли 2 старовинні ікони.

Ще в одного росіянина, який повертався додому через пункт пропуску «Новоазовськ», що на Донеччині, виявили Біблію 1915 року видання та монету 1763 року випуску. Щоб приховати "товар", чоловік повністю запакував свій «ВАЗ» речами, що були у використанні.

Відео дня

Знайдені предмети вилучено та передано працівникам митниці. Чи представляють вони історичну та культурну цінність, встановить відповідна експертиза.