Набули чинності зміни до Податкового кодексу України, які передбачають можливість надання релігійним організаціям пільг зі сплати податку на об`єкти житлової нерухомості, що використовуються для їх статутної діяльності,  повідомляє ІРС.

Внесений до кодексу пункт 265.4.2 передбачає: “Міські, селищні та сільські ради можуть встановлювати додаткові пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності релігійних організацій України, статути (положення) яких зареєстровані у встановленому законом порядку, та використовуються для забезпечення діяльності, передбаченої такими статутами”.

При цьому органи місцевого самоврядування зобов’язані до 1 лютого кожного року подавати до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості відомості стосовно наданих ними пільг.

Відео дня

Зазначені зміни були внесені згідно із Законом № 403-VII від 04.07.2013 року.

Первісна редакція урядового законопроекту № 2405 не передбачала жодних пільг для релігійних організацій. Проте під час його підготовки до другого читання депутат Андрій Деркач (Партія регіонів) вніс відповідну поправку.