Владики трьох гілок українського православ’я на Львівщині - УПЦ, УПЦ КП і УАПЦ - звернулися до голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука та громадськості щодо передачі комплексу споруд на вулиці Пекарській, 57, у Львові для потреб УПЦ.

Про це йдеться у спільному зверненні керуючих Львівськими єпархіямі УПЦ, УПЦ КП, і УАПЦ, текст якого передано “УНІАН-Релігії”. Зокрема, вони заявили, що провокуванням міжконфесійного конфлікту є якраз не факт передачі приміщень, а можлива відмова у вирішенні цього питання.
 Звернення підписали керуючий Львівською єпархією УПЦ, єпископ Львівський і Галицький Філарет (Кучеров), керуючий Львівською єпархією УПЦ КП, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк) та керуючий єпархією УАПЦ, митрополит Львівський Макарій (Малетич).


«Наше щире здивування і навіть цілковите нерозуміння викликає той сплеск емоцій, який викликало у Львові повідомлення про важливу і симптоматичну подію – плановану передачу Українською державою комплексу споруд по вул. Пекарській, 57, що раніше використовувалися одним із військових структур, для потреб Української Православної Церкви, – йдеться у зверненні. – Коли цей доконаний факт став відомим широкій громадськості, то з незрозумілим для нас завзяттям, агресивністю і навіть ворожістю окремі церковні діячі і представники громадськості, перекручуючи суть справи, почали активну компанію, яка має на меті не допустити зреалізування цього задуму».
 Львівські єпископи наголошують, що факт передачі комплексу колишніх монастирських споруд – осідку оо. Воскресенців Українській православній церкві – підтримує вся об’єднана православна громада Львівщини, яка є другою за чисельністю вірних у регіоні; майже 1000 громад.









 Ієрархи Львівщини вважають, що «однобічно, штучно підтримуючи п’ятидесятницьку спільноту, дехто прагне зіштовхнути лобами дві громади – православну і євангелістську – задля того, аби реально з ситуації скористався хтось інший, третій».






Як відомо, у Львівській ОДА створено робочу групу з вивчення питання передачі Львівській єпархії Української православної церкви Московського патріархату майнового комплексу військового містечка №212 за адресою: вул. Пекарська, 57 у Львові.









 Нагадаємо, науковці, підприємці, службовці та громадські діячі Львова звернулися з відкритим листом до голови Львівської облдержадміністрації Віктора Шемчука, голови обласної ради Петра Колодія і міського голови Львова Андрія Садового, в якому закликають передати будівлі на вул. Пекарській, 57-59 громаді Церкви християн віри євангельської.