У народів Росії і України - спільне коріння, культура і релігія, і така спільність особливо відчувається в ці дні, коли дві країни відзначають 1025-річчя Хрещення «Святої Русі».
Як передає кореспондент УНІАН, про це Президент Росії Володимир Путін заявив сьогодні в Севастополі під час урочистостей, присвячених Дню флоту України і Дню Військово-морського флоту Росії.
За словами Президента РФ, сьогодні своє професійне свято військові моряки України і Росії відзначають разом, і символічно, що центром урочистостей став Севастополь.
«Севастополь виріс у велике і прекрасне місто, легендарне місто-герой, місто нашої спільної, немеркнучої ратної слави, де загартовувалося бойове братерство наших народів, складалися сторінки спільної історії, в якій особливу роль завжди відігравав флот», - наголосив Путін.
За його словами, військові моряки України і Росії, проходячи сьогодні у спільному строю, «знаменують міцність і відданість підвалинам наших предків, які століттями жили разом, трудилися, захищали спільну вітчизну, зробили її могутньою, великою і непереможною».
«У нас спільне коріння, культура і релігія. Така спільність особливо відчувається в ці дні, коли наші країни відзначають 1025-річчя хрещення Святої Русі. Наші кровні і духовні узи нерозривні», - сказав російський Президент.
Путін привітав зі святом всіх військових моряків, ветеранів Росії і України, «всіх севастопольців — жителів міста, яке своєю історією стало святою непорушною ланкою братерства наших народів».