Президент Росії Володимир Путін побував у Києво-Печерській Лаврі, де відвідав Успенський собор, поклонився Хресту Андрія Первозванного і вшанував пам`ять похованого тут Петра Столипіна, передає РІА «Новости».
Як розповів Президенту Росії єпископ Бородянський Варсонофій, Успенський собор був збудований у 1062 році і відроджений після руйнування в 1992-2000 роках. ”Сьогодні храм відтворений у всій красі і всій славі”, - сказав ієрарх.
Єпископ Варсонофій розповів, що у відтворенні храму велику участь брали ченці, яких зараз в обителі понад 180. Потім він подарував російському президентові написану ченцями Печерську ікону Божої Матері, а чоловічий хор заспівав Путину ”довгії літа”. Президент потім обійшов собор, розглядаючи його оздоблення.
Переходячи з Успенського собору до Трапезного храму 1895 року, глава Російської держави на кілька хвилин затримався у внутрішньому дворі. Він, уклонивши коліно, поклав букет бордових троянд на могилу російського прем`єра почала XX століття Петра Столипіна, який помер у Києві 5 вересня 1911 року після замаху.
Путін також уклонився Хресту Андрія Первозванного і поцілував святиню, виставлену зараз у Києво-Печерській Лаврі.
Реліквія прибула з Москви у супроводі делегацій всіх помісних православних церков, що беруть участь у торжествах з нагоди 1025-річчя хрещення Русі. За церковним переказом, апостол Андрій дійшов колись до дніпровських круч, благословив цю землю і поставив тут хрест.