Для забезпечення вирішення поточних питань під час проведення святкових заходів з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі у столиці сформований оперативний координаційний штаб.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.
За даними Департаменту культури КМДА, затверджено графік цілодобового чергування відповідальних осіб від департаментів та служб Київдержадміністрації. Оперативний координаційний штаб працюватиме з 26 до 28 липня 2013 року. У разі потреби зв’язатися зі штабом можна за телефонами: (044) 202-76-02, т/факс. 202-76-15.
Також у прес-службі нагадали, що у столиці вже розпочалися і тривають заходи з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. Так, наразі у Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва діє виставка «Скарби Лавр України». До 15 серпня усі охочі мають нагоду побачити унікальні експозиції з трьох Лавр України: Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Свято-Успенської Почаївської Лаври та Свято-Успенської Святогірської Лаври. А на Співочому полі Печерського ландшафтного парку працює тематична виставка квітів.
27 липня на Хрещатику відбудеться концерт за участю відомих українських та російських гуртів: «Воскресение», «Ю-Питер», «Брати Карамазови», «Алиса», «С.К.А.Й.» та Кубанського козачого народного хору. Виступи супроводжуватимуться сюжетами про минуле, сьогодення та майбутнє Києва.
Працюватиме і сцена, на якій виступатимуть церковні хори. Також усі присутні зможуть разом заспівати відому та улюблену пісню, слова якої транслюватимуть на великих екранах, встановлених на Хрещатику.
Цього ж дня до Києва прибуде Міжнародна хресна хода з мощами Святого Рівноапостольного князя Володимира, яка стартувала у травні в Росії та пройшла десятки міст різних країн.
Крім того, у Києві триває громадське голосування за найкращий проект пам’ятного знака на честь 1025-річчя хрещення Київської Русі. Результати голосування будуть представлені 28 липня біля Колони Магдебурзького права, де одночасно відбудеться виставка проектів.