Представники нинішньої влади Молдови погрожують введенням оподаткування церкви у відповідь на відлучення, яким владі пригрозила Молдавська Митрополія, якщо не буде скасовано закон про рівність шансів. Про це повідомляє УНН з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Не будемо забувати, що багато держав ставили питання про доходи церкви, про те, що вони не декларуються. Ймовірно, ми повинні будемо обговорити оподаткування церкви. Якщо вони вважають, що у них чільна роль у розвитку суспільства, то вони повинні зробити і свій внесок", - заявив віце-спікер парламенту Адріан Канду.

Єпископ Бєльцький і Фалешсткій Маркел повідомив журналістам, що оподаткування церкви його не лякає.

Відео дня

"Мале відлучення ще не було введено, але набуде чинності, якщо влада не скасує закон про рівність шансів або, щонайменше, не перегляне його. Оподаткування зайвий раз говорить тільки про те, що вони (представники влади - Ред.) мають намір знищити все православне, що може бути у нас в Молдові", - підкреслив єпископ.

Відзначимо, що Синод Митрополії Молдови прийняв рішення про те, що політики, які суперечитимуть церкви, в тому числі просуваючи закон про рівність шансів, не допускатимуться до таїнства причастя.

Пізніше на сайті митрополії з`явилося уточнення, що члени Синоду лише попередили владу про можливі рішення, проте поки ніхто з вищого політичного керівництва від церкві не відлучений.