Держдума прийняла у вівторок у другому читанні законопроект про кримінальну відповідальність за дії, що ображають почуття віруючих.

Держдума пом`якшила покарання за образу віруючих / Фото: boyko.ru

До другого читання депутати пом`якшили санкції за такі дії, знизивши з 5 до 3 років термін позбавлення волі як максимальне покарання, пише РІА Новости.

Документ був внесений до Держдуми в кінці вересня 2012 представниками всіх чотирьох фракцій. До другого читання депутати відмовилися від введення окремої спеціальної статті до Кримінального кодексу, що передбачає покарання до п`яти років позбавлення волі за образу почуттів віруючих, а запропонували нову редакцію статті 148 КК РФ - про відповідальність за перешкоджання здійсненню права на свободу совісті та віросповідань.

Парламентарі пропонують карати за публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих, в тому числі в місцях богослужіння та проведення інших релігійних обрядів. Також у вигляді санкцій передбачаються штрафи до 500 тисяч рублів, зобов`язувальні та виправні роботи.

Відео дня