Свято Перемоги є символом загальнонаціональної єдності і гордості, заявив Президент України Віктор Янукович у виступі на урочистому зібранні з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Як передає кореспондент УНІАН, він сказав: “68 років відділяють нас від того історичного дня, коли наш народ разом з іншими народами колишнього Радянського Союзу та антигітлерівської коаліції виборов перемогу у Великій Вітчизняній війні. Кожного року ми знову і знову згадуємо уроки минулої трагедії”.

За словами Януковича, кожного року вшановується пам’ять загиблих, віддається шана живим.
“Це наша свята традиція й обов’язок, який ми зберігаємо і передаємо нашим дітям і онукам, щоб вони знали свою історію і пам’ятали її героїв”, - сказав Президент і додав, що це необхідно для того, аби не допустити в майбутньому подібних трагедій.

Відео дня

Він підкреслив, що завдяки подвигу ветеранів три покоління українців живуть під мирним небом. “Саме ви відстояли мир, захистили Батьківщину та внесли вирішальний вклад у перемогу над фашизмом”, - сказав Янукович.

Він високо оцінив вклад українців у перемогу і висловив вдячність усім, хто наближав її на фронтах, у партизанських загонах, а також роботою в тилу.

“Ще раз вітаю вас зі святом, шановні співвітчизники, дорогі наші ветерани! Ми низько схиляємо голови перед вами. Ви навчили нас, своїх нащадків, головному - жити гідно, любити свою землю, ви поділились з нами найдорожчим - своїм життєвим досвідом бути патріотами, вірними своїй Батьківщині, законам честі, совісті і дружби.

Час невблаганний, беруть своє старі рани і хвороби. Усе менше їх залишається з нами, рядових і генералів Великої Вітчизняної, та не забудемо, не відкинемо в безпам’ятстві високу істину. Перемога над фашизмом була здобута не стільки бойовою технікою, скільки граничними зусиллями, величезними жертвами, високим героїзмом наших людей”, - сказав Янукович.