Президент України Віктор Янукович підтримує ініціативу представників церков та релігійних організацій нашої держави щодо поглиблення їх співпраці з органами влади.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Під час зустрічі з Президентом керуючий справами Української православної церкви, митрополит Бориспільський Антоній подякував В.Януковичу за постійну увагу до питань державно-церковних відносин і переказав вітання від Предстоятеля УПЦ, Митрополита Київського і всієї України, Блаженнішого Володимира.

Відео дня

«УПЦ вітає ту конструктивну взаємодію, що складається сьогодні між державою та церквою в різних сферах суспільного життя, результатом якої стала поява низки законодавчих ініціатив, що врегульовують та вдосконалюють державно-церковні відносини», - сказав митрополит Антоній.

За його словами, ці законодавчі ініціативи стосуються врегулювання питання заснування навчальних закладів релігійними організаціями, участі священнослужителів у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування об’єктів житлової нерухомості, котрі належать релігійним організаціям тощо.

Під час зустрічі від її учасників також прозвучали пропозиції щодо вирішення актуальних для життєдіяльності церков та релігійних організацій питань. Зокрема, в частині надання церкві статусу юридичної особи, державного визнання дипломів і наукових ступенів випускників вищих духовних навчальних закладів та зрівняння у соціальних правах студентів і викладачів духовних вишів зі студентами та викладачами світських вузів тощо.

За результатами зустрічі глава держави дав низку доручень. В.Янукович також підтримав ініціативу представників релігійних громад і запропонував їм взяти участь у засіданнях Кабінету міністрів, щоб вони мали змогу «висловити уряду свою точку зору, побажання та внести певні пропозиції».