Законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів схвалений у п`ятницю французькими сенаторами. Після запеклих дебатів, що тривали тиждень, члени верхньої палати парламенту більшістю голосів ухвалили документ, який тепер відправиться на затвердження в Національні збори. У відповідь на це противники закону провели біля стін Люксембурзького палацу, де засідає Сенат, мітинг протесту, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Акція пройшла без ексцесів і зібрала 7,5 тис людей. З прапорами і транспарантами демонстранти заповнили прилеглі до сенату вулиці. Лунали гасла: "Франсуа, ми не хочемо твого закону", "Олланд - диктатор".

"Голосування в Сенаті більше схоже на збройний наліт, це заперечення демократії, - сказала голова громадського руху "Маніфестація для всіх" Фріжид Баржо. - Ми будемо виходити на вулиці і після санкціонування закону президентом".

Відео дня

Документ, котрий викликав запеклу полеміку, передано на розгляд у другому читанні депутатам нижньої палати парламенту, причому автори законопроекту наполягли на прискореній процедурі прийняття. Очікується, що дебати у Національних зборах поновлять наступного тижня і головним чином будуть присвячені поправками, внесеними до початкового проекту сенаторами. Потім відбудеться вирішальне голосування, у результатах якого сумніватися не доводиться - правляча партія соціалістів, що проявляє виняткову наполегливість у бажанні дозволити одностатевим парам реєструвати шлюби і всиновлювати дітей, у Національних зборах володіє більшістю голосів. Після цього документ буде передано на підпис президенту Франсуа Олланду, який легалізацію одностатевих шлюбів зробив однією зі своїх передвиборчих обіцянок.

Противники закону вже оголосили про готовність продовжити боротьбу: їх наступна масова акція відбудеться 26 травня.