Увечері 4 квітня на прохання групи народних депутатів з міжфракційного об’єднання «За сприяння свободі сумління», очолюваного народним депутатом Ганною Герман, в залі засідань Верховної Ради відбувся молебень на початок доброї справи та про примноження любові і припинення ворожнечі, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Молебень звершив Представник Української Православної Церкви при Верховній Раді України протоієрей Василій Русинка. За богослужінням молилися народні депутати Ганна Герман, Андрій Деркач, Володимир Бандуров, Дмитро Шенцев, Володимир Зубик, Григорій Смітюх, Олексій Азаров, Ельбрус Тедеєв та інші.

Спеціально до цієї події з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира було принесено Отченашівську Страсну ікону Божої Матері (прославилася в селі Отченашівка Вінницької області) та Хрест, освячений в Єрусалимі на Гробі Господньому.

Відео дня

«Ми щиро молилися, щоб і серед народних обранців, і, взагалі, в нашому народі панували мир, взаємоповага, злагода і любов, — зазначив протоієрей Василій Русинка. — Щоб не розгоралася ворожнеча, розбрат і ненависть. Як віруючі люди, ми маємо любити і служити ближньому. Як народні обранці і громадяни України, ми покликані до служіння людям заради спільного блага нашого народу».