Президент України Віктор Янукович розраховує на тісну взаємодію та співпрацю всіх християнських церков, державних установ та органів місцевого самоврядування в організації та проведенні святкових заходів із підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

«Я розраховую на державно-церковне партнерство в центрі та на місцях, взаємоповагу та спільні дії», - сказав Глава держави під час наради з членами Організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Президент наголосив, що до святкової дати необхідно впорядкувати території та релігійні об’єкти, пов’язані з історією та християнською традицією. Також особлива увага має бути приділена християнській культурній спадщині - пам’яткам архітектури, живопису, скульптури, писемності. «Все це має бути чітко розплановано у найкоротші терміни», - наголосив Віктор Янукович.

Відео дня

Глава держави заявив про важливість проведення конференцій та інших заходів за участю науковців та експертів, присвячених історії, культурній спадщині, питанням державно-церковного діалогу.

Прес-служба Глави держави.