17 грудня, у день пам’яті великомучениці Варвари, яка особливо шанується українським народом, Блаженніший Митрополит Володимир у своїй резиденції у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв народного депутата України Ганну Герман, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Блаженніший Митрополит Володимир привітав Ганну Миколаївну зі святом та нагородив її орденом святої великомучениці Варвари «за багаторічне ревне служіння українському народові».

На зустрічі були присутні: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Повноважний представник УПЦ у Верховній Раді України протоієрей Василій Русінка, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко.

Відео дня

Під час зустрічі сторони обговорили питання створення у Верховній Раді нової міжфракційної депутатської групи «За духовність і свободу совісті».

Блаженніший Владика підтримав ініціативу народного депутата, зазначивши, що «діяльність такої парламентської інституції сприятиме духовному відродженню українського суспільства, забезпеченню реалізації прав віруючих громадян і релігійних організацій, досягненню більш ефективного співробітництва між вищою законодавчою владою та релігійною громадськістю України в інтересах розбудови нашої Держави на засадах високоморальних євангельських цінностей».

Також Архіпастир подякував Ганні Герман за сприяння формуванню депутатської групи та прикликав Боже благословення на подальші труди: «Ми впевнені, що Ваші глибокі християнські переконання, небайдужість Вашого серця, розуміння того, що лише базуючись на духовних засадах ми зможемо дати гідну відповідь на сучасні суспільні виклики, а також Ваш попередній досвід як державного діяча, відкритість до діалогу з церквами та релігійними організаціями, слугуватимуть запорукою плідної діяльності вказаної групи».

Наостанок, Ганна Миколаївна привітала Митрополита Володимира з наступаючим днем святителя Миколая та взяла благословення на проведення благодійної акції на Різдвяний святвечір.