Звернення Наради представників християнських Церков України
до новообраних народних депутатів України

Шановні народні депутати України!

Згідно Конституції українським народом на наступні п’ять років на вас покладено великий і відповідальний обов’язок – бути законодавцями.

Відео дня

Це означає – створювати такі нові закони або так виправляти старі, щоби ними утверджувалася правда, підтримувалися добрі справи, а зло знаходило своє покарання.

Нагадуємо вам про відзначену в Конституції відповідальність – не лише перед українським народом, законодавцями якого ви стали, але і перед Богом. Пам’ятайте: «За всяке пусте слово, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь в день суду: бо від слів своїх виправдаєшся, і від слів своїх осудишся» (Мф. 12:36-37).

На початку своєї роботи ви складаєте урочисту присягу. Її слова чують не тільки люди, але і Бог. Хто чесно і по совісті виконуватиме свій обов’язок – тому Господь допомагатиме, а порушників чекає Божий Суд.

Як християни ми знаємо, що є Один Найвищий Законодавець – Бог, і закон Його – досконалий. Зміст Божого Закону є простим: «Полюби Господа Бога твого всім серцем твоїм і всією душею твоєю і всім розумінням твоїм: це є перша і найбільша заповідь; друга ж подібна до неї: полюби ближнього твого як самого себе; на цих двох заповідях утверджується весь закон і пророки» (Мф. 22:37-40).

Благо людині, коли вона з цим законом любові звіряє свої вчинки і ним керується у своїй роботі та житті. Благом буде для України, коли її закони матимуть основу в моральних засадах, які випливають з Божого Закону.

Бажаємо вам бути мудрими, щоби вміти розрізняти правду і неправду, добре і зле – адже якщо кожна людина повинна прагнути досягнення мудрості, яка є дар від Бога, то тим більше мудрість потрібна тим, хто стоїть на чолі народу та творить його закони.

Ми бажаємо вам, шановні народні депутати України, мудрості, виваженості, плідної роботи на благо України. Підносимо за вас свої молитви і нехай Великий Законодавець Господь допомагає вам, надихає у праці та оберігає від спокус.

Бажаємо вам Божого благословення у всіх добрих починаннях!

З повагою –

Звернення підписали (у алфавітному порядку)

Братство незалежних церков та місій євангельських християн-баптистів України – голова Братства Сергій Дебелинський

Всеукраїнський Союз об’єднань євангельських християн-баптистів – президент Союзу В’ячеслав Нестерук

Церква християн віри євангельської України – Старший єпископ Михайло Паночко

Римсько-Католицька Церква в Україні – архієпископ Петро Мальчук

Українська Греко-Католицька Церква – Верховний Архієпископ УГКЦ Святослав (Шевчук)

Українська Лютеранська Церква – єпископ В’ячеслав Горпинчук

Українська Православна Церква – Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан)

Українська Православна Церква Київського Патріархату – Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (Денисенко)

Українська Християнська Євангельська Церква – Старший єпископ УХЄЦ Леонід Падун

Схвалено на засіданні Наради 28 листопада 2012 р.