Віруючі протестували проти біопаспортів під Адміністрацією Президента
Віруючі протестували проти біопаспортів під Адміністрацією Президента

Віруючі протестували проти біопаспортів під Адміністрацією Президента

18:43, 07.12.2012
2 хв.

6 грудня набув чинності Закон про біометричні паспорти. Акція протесту «Реєстр біооб`єктів - ілюзія щастя для біомаси». Фоторепортаж.

Акція протесту проти введення біометричних паспортів «Реєстр біооб`єктів - ілюзія щастя для біомаси» відбулася в Києві 6 грудня біля Адміністрації Президента України.

У цей день віруючі протестували проти прийняття Закону № 5492-VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр». Як повідомлялось, Закон про біометричні паспорти набув чинності з 6 грудня 2012 року.

Відео дня

Згідно з документом, паспорт буде містити вмонтований чіп з біометричною інформацією: фото людини, відбитки пальців та інформацію про громадянина, власника чинного паспорта.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 2 жовтня ухвалила закон про введення електронних біометричних паспортів. 19 листопада Президент України Віктор Янукович повернув цей закон до парламенту зі своїми пропозиціями. 20 листопада ВР ухвалила закон про біометричні паспорти у новій редакції з пропозиціями Президента.

Законом, зокрема, передбачається упровадження електронних паспортів - документів з електронним носієм біометричної інформації для виїзду за кордон відповідно до стандартів Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО).

Законом пропонується встановити, що паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій інформації, причому видається він не пізніше, ніж за 30 календарних днів від дня оформлення заяви-анкети на його отримання.

До електронного паспорта вноситься: назва держави, назва документа, прізвище і ім`я особи, стать, громадянство, дата народження, унікальний номер запису в реєстрі, номер документа, дата закінчення терміну дії документа, дата видачі документа, назва уповноваженого органа, що видав документ, місце народження, фотографія і підпис особи. У паспорт за письмовою заявою можуть бути внесені дані батьків або опікунів особи.

29 листопада Президент України підписав Закон № 5492-VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус».


Марія Проскура, "УНІАН-Релігії"

Фото УНІАН

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся