У 20 країнах перехід з ісламу в іншу релігію карається смертю. Ці драматичні цифри, що показують відсутність релігійної свободи у світі, наводяться авторитетним науково-дослідним інститутом з питань релігії та суспільного життя (Pew Forum on Religion and Public Life).

   Зречення від ісламу загрожує смертю в Єгипті, Іраку, Йорданії, Кувейті, Омані, Катарі, Саудівській Аравії, Судані, Сирії, Об`єднаних Арабських Еміратах, Ємені, Афганістані, Ірані, Малайзії, Пакистані, Мавританії, Нігерії, Сомалі, на Мальдівах і Коморських островах, повідомляєРадіо Ватикану.

   "Релігійна свобода в багатьох країнах все ще зводиться лише до свободи віросповідання. Можна відправити літургію чи взяти участь у богослужінні, проте не можна безкарно змінити релігію", - підкреслює глава Наглядової ради з релігійної свободи Ради Європи Массімо Інтровіньє.

Відео дня

   Італійський соціолог нагадує, що зречення від ісламу все ще занадто часто розглядається як злочин. Тому мусульмани, котрі навертаються у християнство, часто змушені тримати своє навернення у таємниці. В іншому випадку це може негативно відбитися не лише на їхньому житті, але й на членах їх сімей.

Тиждень.ua