Комісія Київради з питань земельних відносин відправила на доопрацювання проект рішення щодо заборони будівництва в межах буферної зони пам’яток всесвітньої спадщини Софії Київської та Києво-Печерської лаври.

Про це повідомляє «Головне.com» з посиланням на голову фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяну Меліхову.

«Безумовно, цей проект рішення став би своєрідною червоною карткою для забудовників, які мають наміри будувати в історичному центрі Києва. Але за нинішньої влади, яка є пособником будівельному бізнесу, ясна річ, прийняття цього рішення не сприятиме їхній злочинній справі», - вважає Т.Меліхова.

Відео дня

За її словами, проектом рішення передбачено заборонити будівництво нових будівель, а також реконструкцію з розширенням та надбудовою існуючих у межах буферної зони Софії Київської (з прилеглими монастирськими будівлями) та Києво-Печерської лаври. Разом з тим, це рішення не розповсюджується на виконання робіт з реставрації, реабілітації та ремонту пам’яток культурної спадщини.

«Для мене особисто таке рішення комісії є передбачуваним – більшість Попова у Київраді робитиме усе можливе, щоб цей проект не потрапив до порядку денного сесії Київради: вишукуватиме причини для перенесення розгляду питання комісією, бачитиме в ньому недопрацювання, помилки в словах тощо», - заявила Т.Меліхова.

Йдеться про проект рішення Київради «Про заборону будівництва нових будівель та реконструкції з розширенням та надбудовою існуючих будівель у межах охоронної (буферної) зони пам’ятки всесвітньої спадщини «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська лавра». Питання погоджене ГУ архітектури та містобудування і ГУ охорони культурної спадщини та комісією Київради з питань культури та туризму.