Президент України Віктор Янукович провів зустріч з Предстоятелем Кіпрської Православної Церкви Архієпископом Нової Юстиніани та всього Кіпру Хризостомом II і запросив його відвідати Україну.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Президента України, під час зустрічі глава держави зазначив, що між Україною та Кіпром існують традиційно дружні відносини, які мають глибоке історичне коріння. Він наголосив, що розвитку та зміцненню наших взаємин з давніх часів сприяла спільна духовна основа – православна віра.

В.Янукович схвально відгукнувся на слова Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви про те, що він підтримує взаємини з ієрархами Української православної церкви. Глава держави водночас зазначив, що Україна, маючи духовну православну основу, об’єднує багато народів з різними віросповіданнями. У цьому контексті він наголосив на важливості роботи Ради церков, яка сприяє духовному примиренню між усіма конфесіями в Україні.

Відео дня

Говорячи про паломництво українських громадян до християнських святинь, В.Янукович відзначив важливість постійного зв’язку з визначними місцями та історією християнства.

Президент також нагадав, що нещодавно в Києві було відкрито Подвір’я Афонського Свято-Пантелеймонівського монастиря у Свято-Михайлівській церкві.