Глави Церков і релігійних організацій позитивно оцінюють останню зустріч з Президентом України, проте вважають, що діалог повинен відбуватися постійно у поєднанні із системною взаємодією конфесій з органами влади задля вирішення актуальних проблем суспільства. Про це йшла мова під час засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), яке відбулось 18 квітня під головуванням предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Глави та повноважні представники конфесій обговорили ситуацію навколо внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в контексті виконання Україною зобов`язань перед Радою Європи. Вони підтвердили свою позицію щодо недоцільності внесення на даному етапі будь-яких змін до базового Закону, який на сьогодні забезпечує міжрелігійний мир в Україні.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій також ухвалила звернення до Президента України та голови КМДА Олександра ПОПОВА, в якому виступила проти наміру представників ЛГБТ-спільноти провести у травні вуличну ходу у Києві.

Відео дня

Під час засідання присутні ознайомились із програмою візиту делегації ВРЦіРО до Канади та США, який відбудеться наприкінці квітня цього року. Глави та повноважні представники конфесій вирішили провести виїзне засідання ВРЦіРО у Торонто (Канада).