У молдавському місті Бєльці поліція провела обшук двох місцевих церков. Як повідомляють місцеві ЗМІ, поліція шукала "брошури з інформацією, яка спрямована проти гомосексуалістів". Уточнюється, що мова йде про брошури, випущені у зв`язку з планами влади офіційно заборонити дискримінацію геїв, повідомляє TCH.ua.

Обшуки пройшли в соборі Костянтина й Олени та церкві святої Параскеви. Поліцейські не знайшли в церквах "книжечок" і пішли "перелякавши половину парафіян і зірвавши службу", пишуть молдавські сайти.

Єпископ Бєльцький і Фелештський Маркел висловив обурення обшуком. "Таке було, але при радянському тоталітаризмі в 20-і й 30-і роки, але в Молдові начебто при владі ліберальний проєвропейський уряд", - заявив він.

Відео дня

Єпископ зазначив, що поліцейські під час обшуків "сором`язливо пояснювали, що виконують наказ, і вказували пальцем кудись вгору". З приводу брошур він заявив, що "повністю згоден з тим, що в них написано", але ні церква, ні парафіяни не мають до них відношення.

Слід нагадати, що в Молдові розглядається законопроект про боротьбу з дискримінацією (у тому числі - дискримінацією сексуальних меншин). Прийняття цього документа є однією з умов Євросоюзу щодо лібералізації візового режиму.