Масові арешти ісламістів пройшли сьогодні вранці на заході та півдні Франції, в місті Тулуза, де минулого тижня від рук терориста Мохаммеда Міра загинули сім чоловік, зокрема троє дітей. Масштабна операція була організована Центральним управлінням внутрішньої розвідки республіки та спеціальним підрозділом французької поліції Рейд, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Тільки в одній Тулузі правоохоронні органи затримали понад 20 ісламських фундаменталістів. При цьому, як підкреслюють поліцейські джерела, близькі до слідства, "арешти не пов`язані безпосередньо" зі справою Міра. "Мета операції - зруйнувати злочинні ланцюжки", - зазначили правоохоронці.

Після того як "Тулузький стрілок" був убитий 22 березня в результаті операції французького спецназу, президент Франції Ніколя САРКОЗІ розпорядився, щоб співробітники правоохоронних органів переглянули своє ставлення до небезпеки, яку можуть представляти прихильники радикального ісламу. Справа в тому, що Міра потрапив під спостереження французьких спецслужб за кілька років до того, як зробив свої злочини, однак ті визнали його людиною, нездатною переступити закон. Прокурор Парижа Франсуа МОЛЕНС в свою чергу зазначив, що "слідчі докладуть усіх зусиль, щоб знайти можливих спільників" Тулузького терориста.

Відео дня