Влада повинна забезпечувати рівні умови та можливості для всіх громадян України, незалежно від їх релігійної приналежності.
На цьому наголосив Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ 21 березня під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Держава, безумовно, повинна створювати рівні умови для всіх. Щоб кожна людина була наділена тою увагою і повагою, яких вона потребує”, – сказав Глава держави. Він зазначив: “У людей не повинно бути жодних перешкод для задоволення їхніх духовних потреб”.

Президент наголосив, що вважає неприпустимим порушення принципу рівності в питанні реалізації прав і можливостей віруючих різних конфесій.

Відео дня

Глава держави запросив представників Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій долучитися до розгляду проекту Концепції гуманітарного розвитку України, який підготували фахівці Національної академії наук. Він висловив переконання, що належне місце у Концепції має бути відведено духовному розвитку України.

Під час зустрічі, яка тривала 2,5 години, присутні керівники конфесій озвучити свої думки з порушеної проблематики та поставити власні запитання. Члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій передали Президенту спільне звернення з найбільш актуальними питаннями державно-конфесійних відносин, які потребують розв’язання.

Зокрема, глави конфесії наголосили на необхідності утверджувати у суспільстві високі моральні цінності та запропонували низку заходів для покращення законодавчих умов духовного і соціального служіння віруючих на благо суспільства.

Глава держави запропонував керівникам церков і релігійних організацій проводити подібні зустрічі на постійній основі – двічі на рік. Зокрема, він висловив ідею провести наступну зустріч у Криму наприкінці серпня чи на початку вересня.

“Ми з вами робимо велику справу – ми фактично єднаємо країну”, – сказав Президент. Він підкреслив, що йдеться про спільну відповідальність за стан справ у країні та її розвиток.

Віктор ЯНУКОВИЧ подякував усім главам церков і релігійних організацій за те духовне служіння, яке вони несуть людям.