Янукович вважає, що навесні разом з природою оживає мораль
Янукович вважає, що навесні разом з природою оживає мораль

Янукович вважає, що навесні разом з природою оживає мораль

16:42, 22.03.2012
8 хв.

Президент України 21 березня у Києві зустрівся з представниками Всеукраїнської ради церков.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ 21 березня у Києві зустрівся з представниками Всеукраїнської ради церков.

В.ЯНУКОВИЧ нагадав, що такі зустрічі є традиційними, і попередня відбувалась напередодні Великодня у 2011 році.

Крім того, зараз весна, коли оживає природа, то за його словами, «це той період часу, коли після зими у людей змінюються настрої, і безумовно, це стосується і нашого суспільства. Є такі речі, коли разом з природою оживають високі моральні якості людей чи суспільства».

Відео дня

Початок зустрічі Президента України з керівниками українських церков та релігійних організацій

«Це саме той піст, який зараз йде у православній церкві. А що стосується мусульман, у вас вчора було свято? 21? Це равноденствіє, да… Ну так мені розповіли. Я не знаю, не всі святкують, але я вчора був, зустрічався з Президентом Киргизії, і він мені сказав, що це свято святкується», - зауважив В.ЯНУКОВИЧ.

Президент України Віктор Янукович

Крім того, за його словами, зараз весна, коли оживає природа, «це той період часу, коли після зими у людей змінюються настрої, і безумовно, це стосується і нашого суспільства. Є такі речі, коли разом з природою оживають високі моральні якості людей чи суспільства».

Старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець, глава УПЦ КП Філарет і глава УГКЦ Святослав (Шевчук)

Також В.ЯНУКОВИЧ у ході зустрічі повідомив про стан української економіки, про реформи, про свої соціальні ініціативи, зовнішню політику держави.

Головний рабин Києва та України, президент Об`єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх та голова ВСО ЄХБ пастор В`ячеслав Нестерук

В.ЯНУКОВИЧ зауважив, що, згідно із Конституцією, церква відділена від держави, але, «по великому рахунку, мета і у влади, і у церкви одна – створення умов для життя людей і будівництва сильної країни».

Президент України висловив сподівання, що до Великодня предстоятель Української Православної Церкви митрополит ВОЛОДИМИР завершить курс лікування.

Глава Української єпархії ВАЦ Архієпископ Григоріс Буніатян та заступник генерального секретаря Українського Біблійного товариства Анатолій Райчинець (ліворуч).

В.ЯНУКОВИЧ висловив жаль, що на зустрічі немає митрополита ВОЛОДИМИРА. Президент зазначив, що підтримує з ним тісний зв’язок і сподівається, що виправдаються плани глави УПЦ МП залишити лікарню перед Великоднем.

«Дай Боже, щоб йому вистачило сил це зробити, щоб так і сталося. Він дуже цінує ваше відношення до нього, я знаю, що після кожного відвідування у нього покращуються різні аналізи, коли йому роблять різні обстеження, тобто підвищується в нього тонус життєвий, і це дуже добре», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Глава держави під час зустрічі закликав Гуманітарну раду обговорити із Радою церков нову гуманітарну політику країни.

В.ЯНУКОВИЧ зауважив, що зараз Національною академією наук підготовлена програма гуманітарного розвитку країни.

Президент зауважив, що найближчим часом ця програма буде розглянута, і тому він запросив представників духовенства висловити свої думки щодо цієї програми.

Глава УПЦ КП Філарет і Головний рабин Києва та України, президент Об`єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх (праворуч).

«Я би хотів, щоб ви обов’язково з Радою релігійних організацій, з керівниками наших церков зустрілися, дали їм проект цієї програми, і почули, відчули один одного», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, звертаючись до секретаря Гуманітарної ради Ганни ГЕРМАН.

Говорячи про хід підготовки України до Євро-2012, В.ЯНУКОВИЧ зауважив, що для цього активно будуються автобани.

За його словами, також активно запроваджується швидкісне залізничне сполучення, для чого закуповуються швидкісні потяги у Кореї.

Президент висловив сподівання, що це стане однією з ознак нового життя українця, «і вже не буде різниці великої - літати літаком чи потягом швидкісним».

В.ЯНУКОВИЧ наголосив при цьому, що з економічної точки зору потягом буде дешевше.

Перший заступник міністра культури України Юрій Богуцький та Головний рабин Києва та України, президент Об`єднання іудейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, зовнішня політика України, яку можна охарактеризувати як політику національного прагматизму, «створила умови для покращення відносин з великими економічними конгломератами, великими центрами зростання світової економіки», зокрема, з Китаєм і Бразилією.

Нагадавши, що Україна є експортно орієнтованою державою, В.ЯНУКОВИЧ наголосив на важливості розвитку економічних відносин з різними країнами, особливо з тими, які зараз активно розвиваються.

Окрім того, Президент України заявив, що Україна не може вступати в будь-які союзи без внесення змін до Конституції.

Як зауважив В.ЯНУКОВИЧ, Україна за Конституцією не має права входити в союзи, які мають наддержавні органи, «і якщо приймати рішення про входження у якийсь союз, то необхідно внести зміни до Конституції, або у парламенті, або на всенародному референдумі прийняти відповідне рішення».

За словами В.ЯНУКОВИЧА, це стосується як Митного союзу, так і Європейського Союзу.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ запропонував провести наступну зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков влітку у Криму.

В.ЯНУКОВИЧ запропонував для декілька дат – спочатку він висловив точку зору, що можна було б зустрітися у вересні-жовтні, а потім згадав про вибори і запропонував таку зустріч провести раніше, у серпні.

«Десь у числах п’ятнадцятих», - ініціював В.ЯНУКОВИЧ.

Також він вважає, що цю зустріч можна було б провести не в Києві, а, наприклад, в Криму.

«Чому я кажу про Крим? Тому що більшість людей десь до числа 20 (серпня –УНІАН) відпочивають у Криму, і я особисто», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

ПРЕДСТАВНИКИ ЦЕРКОВ НЕ ЗНАЮТЬ, ЧОМУ БРЮССЕЛЬ ПРОМІНЯЛИ НА ЯНУКОВИЧА

Представники церков не знають причин, чому Рада церков вирішила не їхати до Брюсселя, а зустрічатись з президентом України Віктором Януковичем.

Зокрема, про це 21 брезня говорили ЗМІ представники Української православної церкви Московського патріархату, Української греко-католицької церкви, а також головний равін України.

Зокрема, предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук зазначив, що йому не відомо, чому поїздку до Брюсселя було перенесено. Він зізнався, що вже був на півдорозі до Брюсселя і був змушений повернутись.

"Сподіваюсь, зараз щось почуємо від президента, а потім поділимось з вами", - сказав він.

Глава УГКЦ зауважив, що насправді зустріч членів Всеукраїнської ради церков із керівниками євроструктур у Брюсселі не скасовано, а перенесено на пізніший термін.

Більше того, на квітень, за його словами, передбачені поїздки представників Ради церков до Сполучених Штатів Америки та Канади, де також мають відбутись зустрічі на найвищому рівні.

Шевчук назвав дуже важливими зустрічі, в тому числі з керівництвом Євросоюзу.

"Дуже важливо бути присутнім у європейських структурах для того, щоб голос українських церков там був почутий, і в такому ключі ми хотіли туди їхати (до Брюсселя) і ця зустріч була підготовлена фондом Конрада Аденауера", - зазначив Шевчук.

Він нагадав, що були заплановані зустрічі з керівництвом Євросоюзу.

"Наша мета - це якраз бути голосом українського суспільства, щоб заявити про євроінтеграційні прагнення громадян України", - сказав предстоятель УГКЦ.

Як відомо, 20 березня прес-служба президента повідомила, що 21 березня Янукович проведе зустріч вз керівниками церков.

Нагадаємо, що Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій заради прийому у Януковича скасувала зустріч із європейськими чиновниками у Брюсселі, яка планувалась на 21-23 березня

"УНІАН-Релігії"

Фото УНІАН

 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся