Адель аль-ІЛЬЯМІ глава релігійної поліції, що отримала недавно урядову ліцензію на пропаганду релігійного вчення в Тунісі, заявив, що його організація буде вдаватися в основному до методів переконання й протесту, та уникати насильства, передає Reuters.

Адель аль-ІЛЬЯМІ запевняє, що члени його «Асоціації з оновлення та реформ» не будуть застосовувати палиці по відношенню до жінок і чоловіків, неналежно одягнених, як це відбувається в Саудівській Аравії, та відловлювати чоловіків, які не здійснюють намаз. Однак шаріатський патруль буде підходити, наприклад, до закоханих пар або непристойно одягнених жінок на вулицях і пояснювати їм, що їх поведінка є неприйнятною для ісламу.

«Ми проти будь-яких проявів, які ображають іслам і мусульман, всьому, що суперечить моралі мусульман, особливо, якщо це відбувається на вулицях або в публічних місцях», - заявив аль-ІЛЬЯМІ.

Відео дня

«Як організація в цілому ми не збираємося використовувати силу. Ми цивілізовані», - обнадіяв глава ісламської поліції. - «Звичайно, трапляються ситуації, коли ми змушені тиснути на уряд, вимагати дотримання закону, а якщо немає закону, то будемо вимагати його введення».

На відміну від багатьох арабських країн, в магазинах і ресторанах Тунісу поки дозволений продаж алкоголю, багато жінок як і раніше не носять ісламський одяг і користуються правами в шлюборозлучних процесах.

Урядове рішення про видачу дозволу на діяльність групи аль-ІЛЬЯМІ, що діяла до цього в приватному порядку, викликало не мало протестів з боку багатьох рядових жителів Тунісу, які побоюються, що дане нововведення призведе до значної втрати свободи слова, посилення соціального тиску, та примусу до релігійного способу життя.

Седмица.Ru