В Угорщині до цього часу існували 14 зареєстрованих церков і релігійних організацій. 27 лютого в парламенті країни проголосували за визнання ще 18 релігійних громад, повідомляє Седмица.Ru з посиланням на агентство KNA.

Таким чином, загальне число легально діючих конфесій досягло 32. Відтепер мусульмани, адвентисти сьомого дня, п`ятидесятники, методисти, англікани, копти, мормони, 5 буддійських громад, індуси й «свідки Єгови» юридично визнані державою.

Найбільш поширеним релігійним напрямком в Угорщині є католицизм, католиками за даними загальнонаціональної перепису 2001 р. вважають себе 5558901 чоловік або 54,5% загального населення країни. Більшість угорських католиків належить до латинського обряду, до греко-католикам себе зарахували 268 935 чоловік (2,6% населення).

Відео дня

Друга за поширеністю релігія - протестантизм (головним чином, кальвінізм). Протестантів у країні - 19,5%.

Серед релігійних меншин - православні (головним чином, етнічні серби, румуни, українці й русини), іудеї, мусульмани та ін. Число послідовників релігій, що не відносяться до католицтва і протестантизму, не перевищує в сумі 0,5%.

Число атеїстів та агностиків, згідно з даними перепису, 1483369 чоловік (14,5%). Близько 10% громадян Угорщини відмовилося відповідати на питання про релігійну приналежність.