Мерія Парижа виступає проти будівництва російського православного храму на набережній Сени, в історичному кварталі неподалік від Ейфелевої вежі. Таку заяву зробив сьогодні градоначальник французької столиці Бертран ДЕЛАНОЕ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Ця архітектура є показною, що абсолютно неприйнятно для об`єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Коли вибирався макет центру, були представлені інші, більш прийнятні проекти, в яких відчувалася турбота про міську гармонію, повага до паризького пейзажу", - підкреслив мер Парижа.

У кінці січня Росія подала в префектуру Парижа запит про видачу дозволу на зведення в Парижі духовно-культурного центру.

Відео дня

"Ідея будівництва центру належала патріархові Алексію II, - нагадав, керуючий справами президента РФ Володимир КОЖИН. - Його Святість підняв це питання на зустрічі з президентом Франції Ніколя САРКОЗІ під час візиту в Париж у 2007 році.

Оскільки проект реалізується на міждержавному рівні, позиція паризькій мерії носить виключно консультативний характер.

Даний проект російського духовно-культурного центру був розроблений групою російських і французьких архітекторів під керівництвом іспанського майстра Мануеля НУНЬЄС-ЯНКОВСЬКОГО.

"Букву закону ми не порушили, - сказав архітектор. - До хреста висота складе допустимі 25 метрів, а на хрест обмеження поширюватися не повинні".