Надію на стабілізацію ситуації в Киргизії висловив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил під час зустрічі з президентом республіки Алмазбеком АТАМБАЄВИМ.

«Ми знаємо, що було багато горя й страждань, і з обранням вас на посаду президента, я думаю, киргизький народ - і не тільки киргизький народ, але й ми - пов`язуємо стабілізацію становища у вашій країні, зміцнення міжнаціональних відносин, міжрелігійних відносин», - заявив патріарх Кирил.

Він зазначив, що на території Киргизії протягом багатьох років пліч-о-пліч проживають православні й мусульмани, і під час недавніх міжнаціональних зіткнень у республіці Російська Православна Церква активно надавала допомогу населенню Киргизії.

Відео дня

«Я хотів би вас запевнити в тому, що Російська Православна Церква буде робити все для того, щоб зміцнювався міжрелігійний мир, міжетнічний мир у Киргизії, з тим, щоб дійсно Киргизія знайшла спокій, а разом зі спокоєм - економічне та духовне процвітання», - додав предстоятель РПЦ.

У свою чергу президент Киргизії запевнив патріарха Кирила в тому, що робитиме все для того, щоб зв`язки між православними й мусульманами в республіці зміцнювалися.

«Православіє в Киргизстані - це одна з двох традиційних релігій, і я вважаю, що розвиток православ`я в Киргизстані допоможе нам зупинити від`їзд російськомовного населення, послужить зміцненню Киргизстану й у політичному, й економічному плані. Тому хочу Вас запевнити, що й Президент, і народ Киргизстану за те, щоб ці зв`язки зміцнювалися», - зазначив Алмазбек АТАМБАЄВ.

Православие и мир