У Житомирській виправній колонії № 4 освятили Хрест на місці, де незабаром розпочнеться будівництво церкви.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у церемонії взяли духовенство, засуджені, журналісти та учасники виїзного засідання колегії Державної пенітенціарної служби України, що відбулося сьогодні на базі органів та установ виконання покарань Житомирської і Вінницької областей.

Як повідомив журналістам після церемонії освячення Хреста голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант Олександр ЛІСІЦКОВ, загалом в Україні діють 184 виправні заклади, у 90 % з яких не реєструється злісних порушень правил поведінки.

Відео дня

„Ми вважаємо, що це є результатом у тому числі і впливу слова Божого. При виправних закладах держави є 75 релігійних споруд: храми, каплички, молитовні кімнати. Враховуючи те, що покарання відбувають люди різних національностей та віросповідань, ми забезпечуємо засудженим можливість сповідувати ту віру, яка є для них рідною", - уточнив голова Державної пенітенціарної служби України.

Він також розповів, що у минулому році з’явилося п’ять нових релігійних споруд на території виправних закладів України. Цьогоріч вже освячено два місця, де будуть побудовані храми – у Житомирській колонії і Київському слідчому ізоляторі. "Будуються храми за рахунок пожертв особового складу, меценатів, внесків засуджених. Останні віддають частину зароблених на виробництвах колоній грошей", - додав О.ЛІСІЦКОВ.