Напередодні братія монастиря висловила подив і засмучення з приводу негативної відповіді слідчого Ірини КАЛУ на першу заяву о. Єфрема. Ченці обурені твердженням слідчого про те, що ігумен Єфрем «має схильність до злочинності».

Ігумен Ватопед архімандрит Єфрем подав нову заяву з проханням про скасування рішення про його арешт. На цей раз документ спрямований до Ради апеляційного суду м. Афіни.

У заяві братії Священної Великої Обителі Ватопед, з приводу відкинутого прохання про звільнення з-під варти Ігумена монастиря архімандрита Єфрема, повідомляється:

Відео дня

«Ми вважаємо несправедливим і надмірним триваюче утримання під вартою Старця Єфрема. Не погоджуємося й рішуче не розуміємо обгрунтувань для такого рішення, у тому вигляді, як вони були видане указом слідчого КАЛУ, де, серед іншого, стверджується, що Старець Єфрем має схильність до злочинної діяльності. Ми знаємо краще ніж будь хто, живучи поруч з ним денно й нощно, хто є наш Старець. Це людина молитви, аскетичного життя. Його життя та духовний шлях жодним чином не свідчать про нібито стійке прагнення до здійснення злочинів. Упевнені, що з допомогою Господа нашого Бога й Пресвятої Владичиці нашої Богородиці засяє істина та буде відновлена правда».

ПРАВМІР