Громадська рада з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України проведе 16 лютого круглий стіл на тему: «Питання надання релігійним організаціям права на заснування загальноосвітніх навчальних закладів». Під час заходу відбудеться громадське обговорення законопроекту № 9580 щодо цієї проблематики.
Участь у круглому столі візьмуть автори законопроекту, представник Президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький, представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.
Про це йшлося під час засідання Громадської ради при Міносвіти, на якому було затверджено план роботи на 2012 рік.
Упродовж року Громадська рада планує розглянути питання щодо викладання предметів духовно-морального спрямування в закладах професійно-технічної та вищої освіти та у системі позашкільної освіти. Громадська рада також приділить увагу питанню формування галузевого стандарту зі спеціальності «Богослов’я» та розробці механізму державного визнання дипломів вищих духовних навчальних закладів.
Крім того, заплановано проведення спільного засідання Громадської ради із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, а також низки круглих столів і науково-практичних конференцій.
Інститут релігійної свободи