На тлі заперечень представників Католицької церкви президент США Барак ОБАМА вніс зміни в план надання всім американським жінкам доступу до протизаплідних засобів.

Священики були незадоволені нормою, згідно з якою всі без винятку роботодавці, у тому числі пов`язані з католицькою церквою, були зобов`язані надавати своїм співробітникам страховку, що передбачала контрацепцію.

Однак тепер співробітниці організацій, що мають відношення до католицької церкви, у разі необхідності зможуть звертатися за протизаплідними засобами безпосередньо до компаній з медичного страхування, а не до своїх роботодавців.

Відео дня

ОБАМА заявив, що нове правило "врятує життя та заощадить кошти".

"Здоров`я будь-якої жінки не повинно залежати від того, хто вона та де працює", - сказав президент США, виступаючи в Білому домі.

Тепер університети й лікарні, пов`язані з релігійними організаціями, не будуть зобов`язані субсидувати витрати своїх співробітників з контролю над народжуваністю. Вони також не будуть зобов`язані направляти їх у відповідні медичні установи.

Проти реформи виступають представники Республіканської партії США, які наполягають, що вона дає надмірні повноваження державним структурам і порушує права американців на свободу вибору.

BBC