Асамблея православних єпископів заявила свій протест проти нового закону про захист здоров`я в США,  повідомляє Седмица.Ru з посиланням на Religionenlibertad.coм.

Новий закон зобов`язує роботодавця забезпечити медичне обслуговування співробітників, що включає в себе аборт, контрацепцію та стерилізацію. Незважаючи на те, що церкви й деякі інші релігійні громади звільняються від обов`язків, приписуваних законом, в їхнє число не включені школиі, благодійні товариства, опікувані християнськими організаціями, що мають у своєму штаті віруючих співробітників.

Православні ієрархи опублікували документ, який закликає всі християнські та інші організації, що відкидають новий закон про здоров`я, об`єднати зусилля проти його прийняття.

Відео дня

Єпископи підкреслюють, що 1-а поправка до Конституції США гарантує свободу віросповідання. Ця свобода порушується, коли релігійна організація зобов`язана платити за контрацепцію, у тому числі за препарати, що викликають аборт і стерилізацію. Не можна зобов`язувати роботодавця до надання подібних медичних послуг.

Спільну заяву, що закликає виступити проти прийняття закону, опублікували 40 протестантських та єврейських організацій. 142 католицькі єпархії також публічно виступили проти нового закону.