Фанати панк-року з індонезійської провінції Ацех були звільнені після 10-денного курсу реабілітації. Їх попередили, що «лікування» ще не закінчено, передає Deutsche Presse Agentur.

65 ентузіастів панк-року проходили курс психологічної реабілітації в поліцейській школі. Він був спрямований на те, щоб «відновити їх людську подобу й стимулювати здатність вести нормальний спосіб життя».

Молоді люди були арештовані поліцією під час несанкціонованого концерту. Офіцери поліції збрили в панків ірокези, зняли весь пірсинг, ланцюги, та змусили скупатися в озері - традиційна церемонія кадетів поліції.

Відео дня

Влада організувала спеціальну програму реабілітації молоді з метою перетворити їх з панк-рокерів в «ісламських панків». Протягом 10 діб рокерів учили здійснювати намаз і бути дисциплінованими.

«В понеділок ми обговорили, що можна ще зробити в майбутньому для реабілітації молодих рокерів, - говорить помічник мера міста Банди Іллізі Саадуддін ДЖАМІЛЯ. - Ми перетворимо дітей в ісламських панків, вони мають право самовиражатися так, як їм цього хочеться, але тільки в межах ісламу».

На церемонії з нагоди закінчення терміну реабілітації, молодим людям навіть дозволили виконати рокову композицію на сцені.

Седмица.ru