Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ подарував «Маєтку Святого Миколая» у Карпатах (с. Пістинь Косівського району Івано-Франківської області, національний природний парк «Гуцульщина») спортивний майданчик зі штучним покриттям і понад 1,5 тисячі штук солодких подарунків.
Як повідомили УНІАН у дирекції «Маєтку Святого Миколая», сьогодні голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло ВИШИВАНЮК за дорученням Президента України передав Маєтку спортивний майданчик зі штучним покриттям і понад 1,5 тисячі солодких подарунків. Тут також відбувся перший фестиваль новорічно-різдвяної іграшки, виставка-конкурс малюнків «Збережемо лісову красуню!». Голова ОДА після огляду виставки придбав для себе дитячу іграшку «Ангелик-оберіг» із соломи.
Сьогодні на свято у «Маєток Святого Миколая» у Карпати прибуло понад 5 тисяч гостей не лише із Івано-Франківської, а й Закарпатської, Тернопільської, Чернівецької і Київської областей. Усі діти отримали подарунки, для них спалахнула вогнями головна Миколаєва ялинка, а ввечері запалала справжня гуцульська ватра.
Довідка УНІАН. До «Маєтку Святого Миколая» надійшло загалом понад 12 тис. листів від дітей з усієї України. На всі листи дає відповіді Святий Миколай, а для виконання дитячих бажань залучають громадські, благодійні, релігійні організації, бізнесменів.