У місцях позбавлення волі на території Україні створені всі умови для віросповідання будь-якої релігії.

Таку заяву зробив старший психолог відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженими апарату Державної пенітенціарної служби України Богдан СТЕПЕНКО під час круглого столу в Києві, присвяченому темі реалізації релігійних прав в українських в`язницях і СІЗО .

За його словами, у місцях позбавлення волі й попереднього ув`язнення "з повагою ставляться до права засуджених та заарештованих на віросповідання".

Відео дня

Зокрема, він розповів, що на сьогоднішній день в місцях позбавлення волі існує 76 храмів, 47 з яких є окремими будівлями, 47 каплиць, 4 молитовні будинки, 202 молитовні кімнати.

"Крім того, протягом поточного року в наших закладах було освячено і побудовано п`ять релігійних культових споруд, на даний момент продовжується будівництво ще чотирьох", - повідомив Богдан СТЕПЕНКО і підкреслив, що в Державній пенітенціарній службі вітають роботу представників усіх релігій з засудженими та заарештованими, і вважають такий вплив необхідним і корисним.

Golosua