Католицька церква повинна заплатити податки з нерухомого майна, якщо вона володіє ним на території Італії. Про це заявив міністр у справах кооперації та інтеграції країни Андреа РІККАРДО, передає Agence France-Presse. Мова йде про об`єкти, які зараховані до некомерційних, але при цьому займаються отриманням прибутку.

Наприклад, церква не платить податків, якщо у власному готелі розташовується каплиця. До таких об`єктів належать ресторан французької кухні Eau Vive і чотиризірковий готель Ponte Sisto.

Податковий дохід від даних об`єктів в одному тільки Римі може скласти до 25,5 мільйона євро. Утім, РІККАРДО, засновник впливового католицького співтовариства Сант-Еджідіо, заявив, що серйозної конфронтації між державою й церквою бути не повинно. За його словами, питання буде вирішуватися окремо для кожного випадку.

Відео дня

Представники церкви заявляють, що ділова активність більшості об`єктів, які їй належать, спрямована на благодійність. За словами ватиканського судді Джузеппе делла ТОРРЕ, церква звільнена від податків точно так само, як і будь-яка інша некомерційна організація.

Активніше оподаткування церкви є одним із заходів програми економії італійського уряду, очолюваного новим прем`єром Маріо МОНТІ. Він попросив італійців змиритися з підвищенням податків, пенсійного віку, а також скороченням витрат, щоб країна зуміла розплатитися по боргах і уникнути дефолту.

Боргова криза в Італії вибухнула в поточному році. Заборгованість держави значно перевищила 100 відсотків ВВП, а рефінансування боргів ускладнилося через зростання ставок по облігаціях до 7 відсотків річних. Через кризу попередній уряд на чолі із Сильвіо БЕРЛКСКОНІ був змушений піти у відставку.

Лента.Ру