Напередодні парламентських виборів у 2012 році українська влада реанімує церковну і мовні теми. Таку думку озвучив глава соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

На його переконання, влада вибудовуватиме свою передвиборчу стратегію на розколах. «Підуть колишні протиставлення заходу і сходу України, центру і провінції, обов`язково піде тема релігійна. Ось ці три речі будуть використовуватися для маніпуляції громадською думкою. Ви помітили, що в момент смерті шахтаря (під час розгону акції протесту чорнобильців у Донецьку - ред.) вийшов маловідомий нардеп від Партії регіонів, який заявив, що Галичину потрібно відокремлювати від України? Ось це і був інформаційний викид, щоб перебити тему загибелі людини," - розповідає політолог.

"Я думаю, що після Нового року, щоб збити весняне напруження, влада буде порушувати тему перерозподілу храмів і злиття конфесій. А те ж мовне питання і зовсім будуть відкладати до останнього. Адже якщо це питання буде вирішено, у влади не залишиться інструментів для маніпуляції", - додає експерт.

Відео дня

«Росбалт»