Відразу після повернення з Росії до Греції архімандрит Єфрем, намісник монастиря Ватопедського Святої гори Афон, міг бути арештований у зв`язку із заведеною на нього справою, але після багатогодинного допиту був випущений на свободу. Чи буде архімандрит Єфрем заарештований, чи ні в найближчі дні вирішить апеляційний суд.

Газета Акрополь розцінює подію як інтригу: «Ігумен Єфрем став мішенню скандалу за участю національної служби безпеки, ПАПАНДРЕУ й американців». Видання заявляє, що має місце «змова проти Ватопедського монастиря й Церкви».

У центрі конфлікту між монастирем Ватопед, слідчими і прокуратурою - озеро Вістоніда, на яке давно претендує грецький уряд. У ході конфлікту ігумена Єфрема неодноразово звинувачували, а рахунки Ватопед блокувалися.

Відео дня

«Акрополь» переконаний, що допит ігумена Єфрема - одного з найбільш шанованих грецьких духівників, призведе до праведного народного обурення: «незаможним ченцям, які волають до милосердя тих, хто це задумав, були дані невизначені гарантії. Вони поставили питання про захист старця Єфрема, який сприймається як один з найбільш шанованих у всесвітньому Православ`ї, і це ми всі зрозуміли особливо під час поклоніння чесному Поясу Богоматері в Росії».

ПРАВМИР