Митрополит Мінсько-Могилевський Тадеуш КОНДРУСЕВИЧ звернувся до президента Білорусі Олександра ЛУКАШЕНКА з проханням увести мораторій на смертну кару. У своєму інтерв`ю з приводу смертної кари митрополит виклав 2 грудня позицію католицької Церкви з цього питання.

Світська влада  може самостійно обирати засоби покарання злочинців, але необхідно враховувати й той факт, що основним у виборі цього заходу є важливість людського життя. У першу чергу, така міра покарання покликана відгородити суспільство від агресії злочинця. У сучасній державі цього можна досягти і без застосування смертної кари, наприклад, ізолювавши злочинця від суспільства, ув`язненням.

"Беручи до уваги християнське вчення з ціє ї проблеми і згадуючи слова Ісуса Христа "милосердя хочу, а не жертви" (Мт. 12, 7), звертаюся до Президента Республіки Білорусь Олександра Григоровича Лукашенка і законодавчої влади, ввести мораторій на смертну кару, щоб потім зовсім її скасувати, замінивши довічним позбавленням волі, та помилувати всіх засуджених до вищої міри покарання. Цього просить Католицька Церква разом з Папою та єпископами в усьому світі для тих країн, у яких ще існує смертна кара ", - йдеться в посланні митрополита.

Відео дня

Послання стало відповіддю Церкви на винесений білоруським судом вирок про смертну кару громадянам Ковальову та Коноваловау, які скоїли вибух у мінському метро.

Кіріос