Правозахисники з організації International Christian Concern переправили на повітряних кулях більше 10 тисяч копій Біблії в Північну Корею, де законодавчо забороняється сповідувати релігію. Організація здійснила акцію в рамках кампанії підтримки християн, які піддаються гонінням.

Біблії були впаковані в пакети по одній тисячі копій і прив`язані до надувних повітряних кулях з гарячим повітрям, запущених у різний час.

"Північна Корея - одна з найбільш закритих країн, де переслідування християн має страхітливий розмах. Люди, які беруть участь у богослужінні або володіють Біблією, можуть бути заслані в концентраційні табори", - йдеться у звіті International Christian Concern. Дійсно, у Північній Кореї за читання Біблії можуть посадити у в`язницю або заслати в безлюдне місце на вірну смерть, де люди можуть просто зникати. Бути християнином, вірити й служити Богу в цій країні - значить бути героєм.

Відео дня

Правозахисники також повідомили, що Біблії, конфісковані корейською армією, найчастіше продаються самими ж військовими на чорному ринку. Через малу кількість примірників в країні вона має велику вартість.

Навіть цей канал, відзначають правозахисники, є "хоч якоюсь формою поширення Слова Божого".

Згідно з оцінками експертів, в Північній Кореї проживають приблизно 400 тис. християн.

katolik.ru