29 листопада відбулося чергове засідання Робочої групи з питань сприяння діяльності релігійних організацій у форматі Секретаріату Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та представників депутатської групи «Право вибору» – ХДС, повідомляє Інститут релігійної свободи.

У засіданні взяли участь представники Церков, народний депутат України Володимир Марущенко, член Асамблеї ХДС Юрій Решетніков та голова правління Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

Володимир Марущенко повідомив учасників засідання про діяльність депутатської групи у сфері забезпечення свободи совісті та сприяння діяльності релігійних організацій. Зокрема зареєстровано проект постанови про проведення парламентських слухань на тему «Стан державно-конфесійних відносин в Україні». Представники депутатської групи зі свого боку вжили заходів щодо поновлення пільг для релігійних організацій по сплаті за комунальні послуги.

Відео дня

“Мені приємно інформувати вас, що наші спільні зусилля завершилися ухваленням Урядом Постанови № 1199, якою відповідні тарифи для релігійних організацій встановлені на рівні, передбаченому для населення”, – зазначив парламентар.

Також учасники засідання обговорили питання спільної роботи на наступний період. Серед іншого вирішено зосередитися на проведенні згаданих парламентських слухань та ухваленні законопроекту щодо мораторію на приватизацію майна культового призначення.

Депутати планують також звернутися до Державної податкової служби щодо надання роз’яснень стосовно порядку включення релігійних організацій до реєстру неприбуткових організацій та оподаткування релігійних організацій, а також до відповідних державних органів щодо удосконалення порядку отримання візи священнослужителями-іноземцями для релігійної діяльності в Україні.

Наступне засідання вирішено провести у лютому 2012 року.

Робоча група з питань сприяння діяльності релігійних організацій створена за результатами зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Депутатською групою «Право вибору» 6 квітня 2011 року.