Король Марокко Мухаммед VI призначив прем`єр-міністром країни лідера перемігшої на парламентських виборах помірно ісламістської Партії справедливості й розвитку (ПСР) Абделілаха БЕНКІРАНА, повідомляє Agence France-Presse.

Про перемогу ПСР на виборах стало відомо в суботу, 26 листопада. У новому парламенті ісламісти, які набрали 27 відсотків голосів, отримають 107 місць з 395. Згідно з новими правилами, уведених королем в рамках конституційної реформи, прем`єр-міністром Марокко стає представник парламентської фракції, що набрала більшу кількість голосів виборців.

У новому парламенті ісламісти планують створити правлячу коаліцію з представниками націоналістів і соціалістів. Хто увійде в очолюваний БЕНКІРАНОМ коаліційний уряд, не уточнюється. Сам лідер ісламістів пообіцяв, що "новий сильний уряд дасть марокканцям надію". "Перемога ПСР стала історичним кроком на шляху до демократії, зворотного шляху немає", - заявив новий прем`єр-міністр Марокко.

Відео дня

Листопадові вибори в Марокко стали першими парламентськими виборами після масових демонстрацій, які пройшли навесні 2011 року. Король Мухаммед VI пішов на поступки демонстрантам, пообіцявши провести демократичні реформи.

Лента.Ру