Співробітники митного поста «Керч» запобігли спробі незаконного вивезення за межі України двох старовинних ікон із зображенням Божої Матері й однієї книги на старослов`янській мові.

На митному посту «Керч», при здійсненні митного контролю багажу і особистих речей пасажирів, які слідували на поромі, у громадянки Росії, яка поверталася додому , у сумці були виявлені дві ікони на дерев`яних дошках із зображенням Божої Матері з дитиною і одна книга на старослов`янській мові.

Ці предмети не були задекларовані громадянкою ні усно, ні письмово в митній декларації. Дозвільні документи на переміщення вказаних іконографічних зображень і книги були відсутні, попри те, що на подібні предмети потрібне відповідне свідоцтво.

Відео дня

Із слів порушниці з правилами переміщення через кордон таких предметів вона не була знайома і за консультацією в митні органи не зверталася.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 340(недекларування товарів) Митного кодексу України.

Цінності передані експертам для дослідження і визначення їх культурної та історичної цінності. Справа про це порушення розглядатиметься в суді.

DMSU