Православні священики негативно сприйняли зроблену в неділю обіцянку президента Росії Дмитра Медведєва дати мусульманам мільярд рублів на підготовку фахівців з ісламу.
Настоятель храму Тихвінської ікони Божої Матері села Душоново Щелковського району Московської області протоієрей Олексій Новічков заявив Regions.ru, що залишається сподіватися на те, що за такими заявами не послідує ніяких дій державних структур і "мусульмани, швидше за все, ніяких грошей не дочекаються". "Якщо ж це все-таки відбудеться, то буде схоже на якусь провокацію. Такі випадки, щоб, наприклад, православні отримали раптом від уряду мільярд рублів на проповідь Євангелія, були б обов`язково помічені в ЗМІ. Так, практично всі ЗМІ відзначили, що Кавказу пообіцяли таку кількість грошей, яких не бачив жоден вмираючий регіон Росії навіть уві сні ", - заявив протоієрей.
Коментуючи недільні висловлювання Медведєва про те, що мігранти потрібні Росії, протоієрей Алексій сказав, що він згоден з відомим священиком Димитрієм Смирновим, який заявив, що з Росії витісняють росіян, тому що великому капіталу вигідніше наймати дешеву робсилу з числа мігрантів, ніж платити більше грошей росіянам.
"Ті сигнали, які посилає нам реальність, що залежить від невеликої кількості людей, що приймають рішення, такі, що російського народу з усіма його потребами: освіта, медицина та іншими потреби - на цій території бути не повинно", - сказав протоієрей Олексій Новічков.
У свою чергу настоятель храму Всемилостивого Спаса на Новослобідській протоієрей Олександр Ільяшенко сказав, що якщо уряд хоче дати мільярд рублів на розвиток мусульманської освіти, то воно повинно дати в п`ять разів більше грошей на розвиток православної освіти, так як православних в Росії в п`ять разів більше. "Але про це щось нічого не чутно. У цьому виражається дискримінація православного населення Росії", - сказав протоієрей Олександр.
Протоієрей Олександр Ільяшенко теж згоден з думкою священика Димитрія Смирнова щодо витіснення росіян. Він вважає, що в першу чергу треба думати над працевлаштуванням свого народу.
NEWSru.