Міністерство інфраструктури Україні спростувало своє ж повідомлення про те, що Президент України Віктор Янукович особисто презентує різдвяну ялинку у Ватикані, повідомляє Newsru.
"Інформація щодо презентації Ватикану української ялинки Президентом України Віктором Януковичем виявилася непідтвердженою, тому ці дані просимо вважати недійсними", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства, поширеному 22 листопада.
Раніше у вівторок Мінінфраструктури повідомило, що Україна вперше подарує різдвяну ялинку Ватикану і Янукович особисто презентує цей подарунок.
Різдвяне дерево для католицької столиці пригледіли в Закарпатській області. Висота його 30 метрів, діаметр стовбура - понад 1,5 метра. Зрізали ялинку 18 листопада, а повинні встановити в центрі Ватикану 5 грудня. У міністерстві відзначили, що за дорученням уряду здійснюється організація доставки ялинки до Ватикану спецтранспортом через Словенію.
Традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з`явилася на початку 80-х років минулого століття під час понтифікату Івана Павла II.
Нинішній Папа Римський Бенедикт XVI продовжив традицію, згідно з якою дерево-символ свята щорічно везуть до Ватикану з різних країн.
У минулому ж році ялинку заввишки 34 м і вагою в 5 тонн привезли з Італії.