Майже для 40% американців у виборі президента важливо, щоб кандидат вірив у Бога, про це йдеться в сьогоднішньому номері видання «L`Osservatore Romano», яке цитує на своїх сторінках результати опитування, проведеного соціологічною службою «Public Religion Research Institute». Дослідники зазначають, що абсолютна більшість виборців чекає, щоб кандидат керувався у своїй діяльності релігійними принципами, хоча вони не обов`язково повинні збігатися з принципами опитаних. 28% американців вважають важливим, щоб кандидат керувався релігійними принципами у своєму приватному житті та в політиці.

Результати дослідження показали, що в Америці гострим є так зване «мормонське питання», оскільки існують штати, де мормонів більшість, як наприклад штат Юта. Вплив мормонів на політику США залишається досить сильним, і у виборах беруть участь два кандидати цього віросповідання.

Аналізуючи очікування виборців, дослідники звертають увагу на те, що більше половини опитаних не вважає Америку країною рівних можливостей. Виборців хвилює, в першу чергу проблема безробіття і соціальної нерівності не надає можливостей для розвитку своїх здібностей та досягнення економічного благополуччя усім однаковою мірою. 60% американців хочуть, щоб розподіл матеріальних дібр відбувався справедливіше.

Відео дня

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ