Влада Нігерії була звинувачена в нездатності захистити християн від насильства. Близько 100 людей було вбито ісламістами в містах на півночі країни. Близько 9 церков було атаковано у Даматурі. Єпископ з міста Майдугурі Олівер ДОЕМЕ сказав, що уряд Нігерії не зміг захистити людей. Священики змушені були рятувати своє життя, оскільки бойовики захопили католицьку церкву Святої Марії.Єпископ звернувся до владних структур з проханням зміцнити охорону християн, відновити закон та порядок. «Якщо б органи безпеки прибули швидше, цього б не трапилось, поліція підвела народ»-,сказав він.

Згідно інформації організації Нагляду за Правами Людини, атаки, що відбулись минулого тижня, закінчились найвищою кількістю жертв з того часу, як почалась кампанія насильства у Нігерії.

Енді ДІППЕР, виконавчий директор Release International ( організації, яка займається наданням допомоги християнам по цілому світі, що зазнали переслідування), непокоїться, що християни й надалі залишаться «найпершою ціллю» для угрупуваннь, які намагається нав’язати строгий ісламський закон у Нігерії.

Відео дня

«Уряд повинен прийняти ефективних заходів, аби запобігти релігійній чистці й захистити християнську спільноту», сказав він.

Організація Нагляду за Правами Людини засудила насильство і закликає владу до негайних дій та притягнення винних до відповідальності.

Кіріос.