Селищна рада Мамут-Султана (Крим) анулювала дозвіл на відведення 0,2 га землі під будівництво мечеті, видане місцевою мусульманською громадою «Салг`ир-баба». Як інформаційному агентству QHA повідомило джерело в громаді «Салг`ир-баба», дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею 20 соток під будівництво мечеті був виданий в 1995 році.

Однак днями, в ході сесії селищної ради, було прийнято рішення про анулювання дозволу і про виділення 3,5 га землі, куди увійшли і вище зазначені 0,2 га, під будівництво оптово-роздрібного ринку з продажу сільськогосподарської продукції.

У свою чергу, у селищній раді Мамут-Султана повідомили, що анулювання дозволу про виділення 20 соток землі під будівництво мечеті пов`язано з тим, що з моменту його видачі ніякі роботи з підготовки проекту землевідведення громадою «Салг`ир-баба» зроблені не були і як наслідок земельна ділянка 15 років не використовувався за призначенням. При цьому у сільраді відзначили, що найближчим часом селищна рада розгляне питання про видачу дозволу громаді «Салг`ир-баба» на розробку проекту відведення землі під будівництво мечеті в іншому місці.

Відео дня

РІСУ