Католицький священик з баварського Лауденбаха (Laudenbach) засуджений до двох років умовно за розкрадання пожертв прихожан. За 40 років пасторської служби 78-річний священик встиг вкрасти у церкві більше одного мільйона євро. Втім, з них він майже нічого не витратив.

Більшу частину цих грошей - 906 тисяч євро - він готовий повернути відразу. Крім того, суд зобов`язав його виплатити більше 16,5 тисячі євро як штрафу, а також щомісяця переводити по 200 євро на рахунок телефонної служби психологічної допомоги Вюрцбурга.

Вкрадені гроші священик вкладав у пенсійне страхування і клав на депозитні рахунки в банках. При цьому банківські рахунки він відкривав від імені церкви, і деякі з них навіть приносили відсотки. У будинку священика під час обшуку було знайдено ящик, набитий монетами і дрібними купюрами. У загальній складності в ньому знаходилося більше 133 тисяч євро.

Відео дня

Мотиви вчинку пастора до кінця не ясні. Він передав через свого адвоката визнання, проте сам його ніяк не роз`яснив. Його захисник заявив, що священиком рухав страх залишитися на старості років без засобів до існування. Крім грошей, вкрадених у церкви і практично не витрачених, пастор абсолютно легально накопичив 500 тисяч євро.

lenta.ru